Arafat: Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat. Dacă vaccinurile făceau atât de mult rău, se vedea deja

Arafat: Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat. Dacă vaccinurile făceau atât de mult rău, se vedea deja

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că România este mult sub media mondială de vaccinare care se situează la 45%. În plus, Arafat a precizat că peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat, iar dacă vaccinurile ar fi făcut rău – aşa cum susţin cei care refuză să se imunizeze – ”se vedea deja fără discuţie”.

”Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30-30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a afirmat Arafat.  

ADVERTISING

Acesta le transmite celor care cred în teoriile conspiraţiei şi în informaţii luate de pe Internet că, dacă ar fi fost probleme cu vacicnurile, acestea ar fi apărut deja.  

”Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea, şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70-80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai afirmat Arafat.  

ADVERTISING

Acesta afirmă că acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii, nu la informaţiile ”hilare” care circulă pe Internet, fără nicio bază ştiinţifică.  

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇