Medic român aflat în Italia în primul val al pandemiei: Situația de la noi este mult mai tragică decât a fost în Lombardia

Medic român aflat în Italia în primul val al pandemiei: Situația de la noi este mult mai tragică decât a fost în Lombardia

Situația în România este în momentul de față una mult mai tragică decât a fost în Italia în urmă cu un an, afirmă un medic român care a lucrat anul trecut, în primul val al pandemiei de coronavirus, alături de colegii săi italieni din regiunea Lombardia.

„Suntem într-un declin al numărului de cadre medicale, ceea ce în mod cert ne va duce și ne duce cu ideea la faptul că situația în România în momentul de față este una mult mai tragică decât a fost în Italia în urmă cu un an”, a spus medicul Alin Suciu pentru Digi 24.

ADVERTISING

Potrivit medicului, care a fost și în Republica Moldova în calitate de coordonator al echipei de medici, singura soluție pentru a mai elibera din presiunea asupra sistemului medical este vaccinarea.

Jurnaliştii Digi 24 au stat de vorbă şi cu Adela Mohanu, o româncă stabilită în Italia, care a subliniat faptul că diferenţa dintre situația din România de acum şi cea din Italia de acum un an constă în cele 18 luni care s-au scurs de la declanşarea pandemiei, când trebuia luate măsuri, timp în care apărut şi vaccinul.

ADVERTISING

“România a avut un an și jumătate să se pregătească, are vaccinuri, ceea ce Italia nu avea atunci, și totuși nu s-a pregătit", a spus Mohanu.

Potrivit româncei, în Italia, premierul a declarat public că pandemia e sub control și au fost anunțate noi măsuri de relaxare. Aproape 70% din populație s-a vaccinat în această ţară.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇