Renunțarea la alcool poate face minuni pentru creier în 18 zile

Renunțarea la alcool poate face minuni pentru creier în 18 zile

Consumul ridicat de alcool este legat de un număr mare de deficiențe cognitive, iar un consum frecvent poate duce la distrugerea creierului. Vestea bună e că, la fel ca alte organe, creierul are capacitatea de a se regenera. Doar 18 zile de renunțare la alcool pot face minuni pentru creier.

Un studiu recent a arătat că deficitele în cogniție, precum pierderea memoriei sau a atenției, cauzate de consumul de alcool, au fost îmbunătățite la 63% din cei care au făcut parte din experiment, după doar 18 zile de abstinență, arătând că este posibilă o schimbare într-un timp scurt.

ADVERTISING

Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 32 de persoane cu o formă serioasă de AUD (Tulburarea severă a consumului de alcool), dintre care 24 de bărbați. Cercetătorii i-au examinat pe măsură ce au încetat să mai consume alcool, la opt zile și apoi la 18 zile. În studiu au fost incluse și 32 de persoane sănătoase.

Pe măsură ce au renunțat la alcool, subiecții din prima categorie erau testați cognitiv. Rezultatele au arătat că 60% dintre participanții cu AUD prezentau deficiențe cognitive la opt zile, iar 63% dintre aceștia au prezentat îmbunătățiri până la niveluri normale în 18 zile, scrie IFL Science.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul sugerează că, în doar un interval scurt, de 18 zile după ce oamenii nu mai consumă alcool, pot fi observate îmbunătățiri considerabile ale cogniției.

Aceasta este cea mai rapidă îmbunătățire la persoanele cu AUD pe care un studiu a constatat-o până acum.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇