Record sumbru în SUA: Aproape 5.000 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi

Record sumbru în SUA: Aproape 5.000 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi

Numărul deceselor asociate coronavirusului înregistrate într-o zi în Statele Unite a atins un nou record, autorităţile raportând 4.942 de morţi în interval de 24 de ore, conform datelor publicate vineri dimineaţă de Universitatea Johns Hopkins (JHU).

Recordul anterior în interval de 24 de ore a fost de 4.466 de decese, înregistrat la data de 12 ianuarie, informează agenţia DPA.

Potrivit JHU, numărul cazurilor noi de infectare a fost joi de 119.931, recordul fiind de 300.282, înregistrat la data de 2 ianuarie.

ADVERTISING

De la începutul pandemiei, peste 455.000 de persoane din SUA au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Peste 100.000 de decese s-au produs de la începutul acestui an.

Potrivit universităţii citate, în prezent există peste 26,6 milioane de infecţii confirmate în SUA, o ţară cu aproximativ 330 de milioane de locuitori.

Site-ul Johns Hopkins este actualizat în mod regulat şi, prin urmare, arată un nivel mai ridicat în comparaţie cu cifrele oficiale ale autorităţii sanitare din SUA, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), notează DPA.

ADVERTISING

În unele cazuri, cifrele - inclusiv cele referitoare la noile cazuri de infectare în interval de 24 de ore, dar şi cele pentru decese - sunt actualizate retrospectiv.

Între timp, aproape 28 de milioane de persoane din SUA au primit prima doză de vaccin şi în cazul a aproximativ 6,9 milioane au fost administrate deja ambele doze, conform datelor CDC.

Cu toate acestea, mulţi experţi avertizează că răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului, mai contagioase, ar putea încetini din nou progresul recent în limitarea răspândirii pandemiei.

ADVERTISING

Anterior, compania americană Johnson & Johnson a depus o cerere la CDC pentru autorizarea utilizării în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19, administrat într-o singură doză, care ar putea avea un rol esenţial în accelerarea campaniei de vaccinare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇