Record mondial de cazuri de Covid în SUA: Peste 1 milion într-o singură zi

Record mondial de cazuri de Covid în SUA: Peste 1 milion într-o singură zi

SUA au înregistrat un nou record de cazuri zilnice de Covid: peste 1 milion de persoane au fost diagnosticate pozitiv, luni.

De altfel, este cel mai mare număr de cazuri raportat de o țară de la începutul pandemiei și până în prezent, scrie Bloomberg.

Cifra este aproape dublă față de recordul anterior, de aproximativ 590.000 de cazuri, stabilit în urmă cu doar patru zile în SUA.

Iar numărul persoanelor infectate ar putea fi și mai mare, pentru că mulți americani se testează singuri acasă și nu raportează autorităților rezultatul, chiar dacă este pozitiv.

ADVERTISING

Deși creșterea numărului de cazuri nu a dus și la cazuri severe și multe decese, impactul a fost resimțit în toată țara.

Multe zboruri au fost anulate, școlile și birourile au fost închise, spitalele sunt copleșite, iar lanțurile de aprovizionare nu mai fac față.

Numărul mare de cazuri de Covid determină autoritățile să revizuiască unele măsuri puse în aplicare.

În timp ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a scurtat perioada de izolare la cinci zile pentru persoanele asimptomatice care sunt testate pozitiv pentru Covid-19, agenția le-ar putea impune să prezinte un rezultat negativ al testului înainte de a ieși din izolare.

ADVERTISING

Acest val determină, de asemenea, companiile să nu își cheme momentan angajații la birouri, așa cum planificau. De exemplu, Goldman Sachs Group Inc. și JPMorgan Chase & Co. au cerut personalului să reia lucrul de acasă la începutul noului an.

Totuși, decesele cauzate de Covid nu au crescut în mod similar numărului de cazuri. Studiile arată că varianta Omicron se răspândește mai repede decât tulpinile anterioare, dar produce simptome mai ușoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇