Record de vaccinări în Germania: S-au făcut aproape 1,5 milioane de doze, în 24 de ore

Record de vaccinări în Germania: S-au făcut aproape 1,5 milioane de doze, în 24 de ore

Un nou record de vaccinări realizate într-o singură zi împotriva Covid-19 a fost stabilit în Germania, într-o perioadă în care varianta Omicron a noului coronavirus a început să se răspândească tot mai mult în Europa.

Potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor, 1,49 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate miercuri în Germania, informează DPA.

Acest număr record include aproape 1,3 milioane de doze de supra-rapel („booster”) şi 97.000 de vaccinări cu prima doză.

Precedentul record de vaccinări zilnice a fost stabilit pe 9 iunie şi a constat în administrarea unui număr de 1,43 milioane de doze, într-un interval de 24 de ore.

În total, 70% din totalul populaţiei germane este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Ratele de vaccinare din Germania sunt mai mici decât cele din alte ţări din Europa de Vest. Landurile aflate pe teritoriul fostei Germanii de Est prezintă rate de vaccinare mai mici decât media naţională.

Potrivit statisticilor oficiale, cel puţin 58,2 milioane de germani sunt vaccinaţi cu schemă completă.

Cel puţin 22,9 milioane de rezidenţi germani, reprezentând 27,6% din populaţia ţării, au primit deja şi doza „booster”.

Deşi ratele de infectare au început să scadă în ultimele zile, după ce au atins recent niveluri record, ele rămân totuşi ridicate în raport cu nivelurile constatate în Germania în cea mai mare parte a pandemiei.

Experţii în sănătate avertizează că situaţia epidemiologică ar putea să se agraveze în curând, ţinând cont de răspândirea extrem de rapidă a variantei Omicron.

Omicron ar putea să devină varianta dominantă în Europa în primele două luni ale anului 2022, au anunţat în această săptămână specialiştii de la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (EDCD).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇