Rafila spune că nu are nimic cu Arafat, dar că trebuie să se ocupe doar de urgenţe. Vrea o discuție cu Ministerul de Interne pe tema atribuţiilor

Rafila spune că nu are nimic cu Arafat, dar că trebuie să se ocupe doar de urgenţe. Vrea o discuție cu Ministerul de Interne pe tema atribuţiilor

Alexandru Rafila a afirmat, luni seară, că şeful DSU, Raed Arafat, este un bun profesionist care-şi face treaba, însă este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe.

Rafila anunţă că trebuie o discuţie ”sinceră şi deschisă” cu Ministerul de Interne pe această temă a atribuţiilor.

”Eu nu am absolut nimic cu domnul Arafat, el este un foarte bun profesionist la DSU, dar este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe.

ADVERTISING

Există un parcurs legislativ şi trebuie să existe o discuţie sinceră, deschisă cu MAI, cu primul-ministru şi să vedem fiecare ce atribuţii avem legal în această perioadă.

Trebuie să examinăm acest cadru legal şi să vedem exact care sunt elementele din acest cadru legal şi să încercăm să ajungem fiecare la atribuţiile care sunt în hotărârile de funcţionare a Guvernului României”, a declarat, luni seară, la România TV, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”sunt unele chestiuni doar formale, dar sunt şi chestiuni operaţionale”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ori la chestiunile operaţionale, dacă scoţi ceva din funcţiune, trebuie să pui ceva în funcţiune”, a mai declarat Rafila.

Încă de la audierea în comisiile de specialitate, înainte de a deveni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a vorbit despre reducerea atribuţiilor şefului DSU în gestionarea pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇