Rafila s-a întâlnit cu sindicaliștii din serviciul de ambulanță. Ce soluții s-au găsit

Rafila s-a întâlnit cu sindicaliștii din serviciul de ambulanță. Ce soluții s-au găsit

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a întâlnit joi cu sindicaliștii din serviciul de ambulanță, iar în urma discuţiilor s-au găsit soluţii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%.

În plus, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile din Serviciile Publice de Ambulanţă.

În cadrul întâlnirii au fost discutate revendicările Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România de natură salarială, administrativă şi dotare a Serviciilor de Ambulanţă, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat oficial.

ADVERTISING

”Printre solicitări s-au aflat: acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgenţă şi personalului TESA care nu au beneficiat de creşterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar din serviciile de ambulanţă, precum şi creşterea indemnizaţiei de hrană.

De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă”, se precizează în comunicatul MS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul anunţă că ”s-au găsit soluţii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%”.

”Ministerul Sănătăţii a făcut paşi importanţi pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Serviciile de Ambulanţă urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern”, anunţă ministerul.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a insistat asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri publice.

ADVERTISING

Mii de angajați din Sănătate au protestat azi în București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇