Prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în UE. Documentul poate fi consultat în limba română

Prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în UE. Documentul poate fi consultat în limba română

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Documentul conţine informaţii despre:

1. Ce este COVID-19 Vaccine Moderna şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a vi se administra COVID-19 Vaccine Moderna

3. Cum se administrează COVID-19 Vaccine Moderna

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează COVID-19 Vaccine Moderna

ADVERTISING

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

”Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informaţii referitoare la siguranţă. Puteţi să fiţi de ajutor raportând orice reacţii adverse pe care le puteţi avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reacţiilor adverse”, se arată în partea de început a documentului. 

Vaccinul Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

”Acesta este administrat adulţilor cu vârsta de peste 18 ani. Substanţa activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conţine virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID19”, se mai arată în prospect. 

Comisia Europeană a acordat, în 6 ianuarie, o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna, acesta fiind al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

ADVERTISING

Primele doze ale vaccinului Moderna au ajuns, marţi seară, în România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇