Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din București

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din București

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din București, a anunțat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Astăzi (joi – n.r.) a fost raportat primul caz de gripă în acest sezon. Vorbim de o persoană de sex masculin, 30 de ani, din București”, a spus Baciu.

Starea bărbatului este bună. El a fost testat și pentru SARS-CoV-2, însă acest test a fost negativ.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în prima săptămână din luna noiembrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptaămâna anterioară (55.930).

ADVERTISING

Au fost raportate la nivel național 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În săptămâna 1 – 7 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de gripă, primul caz fiind confirmat joi, 11 noiembrie.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇