Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România (Foto&Video)

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns  în România (Foto&Video)
Foto: captură TV

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în țară, la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.30.

La intrarea primelor doze de vaccin în România au fost prezenți la Vama Nadlac șeful DSU, Raed Arafat, și colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat pentru AGERPRES că transportul a avut un culoar dedicat de trecere, iar formalităţile de frontieră au fost făcute rapid.

„Camionul a avut un culoar special de trecere, iar de la frontieră se va îndrepta spre Bucureşti”, a spus Ardelean.

masina-primele-doze-vaccin-Romania
Dubița care a adus primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid în România
masina-vaccinuri-anti-Covid
Dubița cu primele doze de vaccin a plecat spre București

Camionul cu primele doze de vaccin alocate României va fi escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

ADVERTISING

Cei doi oficiali prezenți la Vama Nădlac, șeful DSU, Raed Arafat, și colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, au făcut câteva declarații.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2. Procesul de vaccinare va începe în 27 decembrie 2020 în ???????? și în toate statele membre ale Uniunii Europene. #ZileleEuropeneAleVaccinării #România

Posted by Guvernul României on Friday, December 25, 2020

”Asistăm la un moment istoric ce arată că lumea a găsit o soluţie, începem să o aplicăm, vedem cum UE împreună a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii UE. Aşa cum a intrat în spatele nostru primul camion cu vaccin, aşa au intrat în toate ţările UE. A fost un efort imens la care au participat toate ţările UE. Pentru noi ce înseamnă acest lucru? Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseană că problema s-a rezolvat! Este abia un început care va avea un impact”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISING

”Este ziua în care primim prima tranşă simbolică de 10.000 de doze şi care vor ajunge mâine la Cantacuzino. Este alocată pentru personalul medical din primele 10 spitale aflate în linia întâi. Mă bucur că există interes pentru acest vaccin, că există dezbatere. Toate aceste lucruri ne obligă şi ne motivează”, a declarat și Valriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.  

Au început Zilele Europene ale Vaccinării în România

Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România.

Acțiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfășoară în perioada 25-27 decembrie. Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Vaccinurile ajung sâmbătă la Instititul Cantacuzino

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00.

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇