Primarul din Bârlad, internat în spital cu Covid. Testul inițial fusese negativ

Primarul din Bârlad, internat în spital cu Covid. Testul inițial fusese negativ

Primarul Bârladului, Dumitru Boroş, a fost internat în spital după ce a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, imediat după ce a aflat că în familia sa există un caz de infectare cu noul coronavirus, Dumitru Boroş s-a izolat la domiciliu, limitând contactul cu alte persoane, ulterior a efectuat testul, care a ieşit negativ, iar după o săptămână a repetat testarea, în urma căreia s-a confirmat prezenţa noului coronavirus.

„La sfatul medicilor Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, primarul Dumitru Boroş a decis să se interneze, pentru a urma schema de tratament prescrisă.

ADVERTISING

Starea sănătăţii sale este în prezent bună, primarul fiind un pacient asimptomatic, prezentând o formă foarte uşoară a bolii COVID-19", au transmis reprezentanţii Primăriei Bârlad.

Și soția este internată

Soţia primarului, cadru didactic la o unitate de învăţământ din Bârlad, a fost depistată cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână, ea fiind, de asemenea, internată în spital pentru tratament.

La nivelul structurilor de conducere ale Primăriei Bârlad s-au luat deciziile impuse de starea de fapt constatată, pentru ca activitatea aparatului de specialitate al primarului să continue, fiind respectate măsurile impuse de contextul epidemiologic naţional actual.

ADVERTISING

La recomandarea autorităţilor sanitare, în cadrul primăriei a fost limitat programul cu publicul şi s-au luat măsuri de dezinfecţie specifice, precizează sursa citată.

Recorduri noi în lupta cu Covid-19: Peste 3.500 de cazuri noi şi 629 de pacienţi la ATI. Am trecut de 5.300 de morţi

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, un nou bilanț record, cu 3.517 de cazuri noi de COVID.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇