Prima prelevare de cord la Spitalul de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davila". Donatorul, o tânără de 20 de ani aflată în moarte cerebrală

Prima prelevare de cord la Spitalul de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davila". Donatorul, o tânără de 20 de ani aflată în moarte cerebrală
Foto: Facebook Spitalul Universitar Militar

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a anunțat că a realizat prima sa prelevare de cord, de la o tânără de 20 de ani aflată în moarte cerebrală, inima fiind transplantată la Spitalul Floreasca. Rinichii şi ficatul au ajuns la Institutul Clinic Fundeni, iar ţesuturile osoase şi tendinoase recoltate au fost predate către Banca de Os a Spitalului Clinic Colentina, de unde vor fi distribuite conform solicitărilor.

Spitalul Militar “Dr. Carol Davila” a realizat, vineri, prima prelevare de cord din istoria sa medicală în Programul Naţional de Transplant, procedură care s-a derulat în cadrul protocolului de prelevare multi-organ şi multi-ţesut.

ADVERTISING

Donatorul a fost o pacientă internată în stare critică în Secţia ATI, în vârstă de 20 de ani, declarată în moarte cerebrală. Familia tinerei şi-a dat acordul pentru donarea de organe.

Procedura de prelevare a început vineri dimineaţă.

Prima prelevare de cord în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” și prima prelevare...

Publicată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" pe Vineri, 14 ianuarie 2022

După prelevare, cordul a ajuns să fie transplantat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, aceasta reprezentând o realizare a echipei medicale – reluarea activătăţii de transplant cardiac după o perioadă de 20 de ani de întrerupere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rinichii şi ficatul au ajuns la Institutul Clinic Fundeni, iar ţesuturile osteo-tendinoase recoltate au fost predate către Banca de Os a Spitalului Clinic Colentina, unde acestea sunt carantinate, validate, stocate şi apoi distribuite (conform cererilor de solicitare), către clinicile de ortopedie şi traumatologie a spitalelor cu care Banca are încheiate protocoale de colaborare.

Prima prelevare multi-organ şi multi-ţesut realizată în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a avut loc în 8 decembrie 2015.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇