Presiunile medicilor, din cauza spitalelor copleșite de pacienți cu Covid-19, au condus la instituirea carantinei în Sri Lanka

Presiunile medicilor, din cauza spitalelor copleșite de pacienți cu Covid-19, au condus la instituirea carantinei în Sri Lanka

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat vineri că vor impune carantină la nivel naţional, după săptămâni în care experţii medicali au făcut presiuni pentru luarea de măsuri din cauză că spitalele sunt copleşite de numărul mare al bolnavilor de Covid-19.

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa, care a rezistat apelurilor făcute pentru impunerea carantinei, a fost de acord cu o carantină de 10 zile, după ce a primit avertismente că spitalele nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi, relatează AFP.

„Carantina naţională intră în vigoare de la 22:00, azi, până pe 30 august”, a anunţat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Keheliya Rambukwella.

ADVERTISING

Toate serviciile esenţiale vor funcţiona normal. Cer sincer ca toţi cetăţenii să respecte legea şi să stea acasă”.

Supermarketurile, magazinele alimentare şi depozitele de carburanţi au fost luate cu asalt de oamenii care s-au grăbit să facă provizii.

Bilanţul zilnic al deceselor provocate de Covid a ajuns la 186, iar pentru ultimele 24 de ore au fost anunţate 3.800 de infecţii. În spitale nu mai există paturi disponibile pentru pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, potrivit AFP. 

De la începutul pandemiei, în Sri Lanka au fost înregistrate 6.790 de decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 şi 373.165 de cazuri. Experţii independenţi spun că bilanţul real este cel puţin dublu.

ADVERTISING

Rambukwella a spus în urmă cu zece zile că ţara nu a ajuns „în stare critică” şi că orice carantină ar însemna „ultima opţiune”.

????:Army health officials administer vaccine against COVID-19 during a coronavirus mobile vaccination drive for residents...

Publicată de VOA Asia pe Joi, 12 august 2021

Noua Zeelandă a instituit cea mai dură carantină la nivel național, după un singur caz de COVID Delta.

Totodată, Australia şi Coreea de Sud extind şi înăspresc restricţiile antiCovid-19.

ADVERTISING

În România, am trecut azi pragul de 600 de cazuri zilnice de infectări cu noul coronavirus.

Citește mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇