Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, despre OUG prin care pacienţii cu Covid asimptomatici vor fi trataţi acasă: Un document plin de erori, născut în trei săptămâni, după declarații aiurite

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, despre OUG prin care pacienţii cu Covid  asimptomatici vor fi trataţi acasă: Un document plin de erori, născut în trei săptămâni, după declarații aiurite

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, critică OUG care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus şi care sunt asimptomatice şi cele simptomatice fără comorbidităţi vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Potrivit acesteia, câteva rânduri din ordonanță reprezintă chintesența relației medicilor de familie de 20 de ani cu casele de asigurări: același dispreț, aceeași derâdere a ideii de parteneriat, indiferent de partidul aflat la putere.

”Acum mă uit cu infinit dispreț la ordonanța publicată astăzi în MO pentru care m-au tot sunat jurnaliștii ieri și astăzi. Câteva rânduri din ordonanță reprezintă chintesența relației noastre de 20 de ani cu casele de asigurări: același dispreț, aceeași derâdere a ideii de parteneriat, indiferent de partidul aflat la putere”, scrie Sandra Alexiu într-un mesaj pe Facebook, postat după miezul nopții, afirmând că abia la acea oră a reuși să treacă în soft teleconsultațiile de vineri.

ADVERTISING

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov spune că toată țara aștepta cu sufletul la gură clarificări despre monitorizarea pacienților. În schimb, afirmă Sandra Alexiu, țara a căpătat un document plin de erori, prin care statul se spală pe mâini de o parte din bolnavi care sunt lăsați să se descurce cum o vrea imunitatea lor.

”Ce aștepta o țară întreagă cu sufletul la gură ? Clarificări despre monitorizarea pacienților, expresia nesfârșitei griji a statului pentru bolnavii săi plătitori de taxe.

Ce a căpătat țara? Un document plin de erori, născut în trei săptămâni, după declarații aiurite, prin care statul se spală pe mâini de o parte din bolnavi care sunt lăsați să se descurce cum o vrea imunitatea lor, îndesați cu suplimentele care zburdă în reclamele la televizor”, subliniază medicul.

ADVERTISING

”Așteptam clarificări ale declarațiilor aiuritoare, am primit același limbaj de stăpân de sclavi”

Totodată, afirmă Sandra Alexiu, medicul de familie clarificări ale ”declarațiilor aiuritoare” pe care le aude de trei săptămâni încoace, limpezirea traseului pacientului, actualizarea protocolului terapeutic în Covid 19.

Ce aștepta medicul de familie? Clarificări ale declarațiilor aiuritoare pe care le aude de trei săptămâni încoace, limpezirea traseului pacientului, actualizarea protocolului terapeutic în Covid 19 (ca toată lumea vuiește, toate studiile s-au scuturat de hidroxiclorochină, lopinavir, remdesivir și caută în disperare leacul în vitamine, până și Cochrane le-a spus, o mulțime de specialiști spun ce e de făcut dar batman batman…), simplificare, debirocratizare, ca să câștigăm din timpul decât harțoagelor pentru a ne putea vedea și asculta pacienții…”, scrie preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISING

Însă medicul de familie a primit, afirmă Sandra Alexiu, ”același limbaj de stăpân de sclavi, în disprețul legii și al unei relații contractuale firești”.

”Ce a primit medicul de familie? Nimic nou, același limbaj de stăpân de sclavi, în disprețul legii și al unei relații contractuale firești. Nu au fost în stare să pună stavilă demisiilor din spitale, fugii epidemiologilor din direcția sanitară cea mai mare din tara asta, băgatul sub masă al multora din sistem, dar când vine vorba de medicii de familie, contractarea monitorizării pacienților devine OBLIGATORIE și se însoțește de SANCȚIUNI!”, subliniază medicul.

”Ne-am instruit singuri, ne-am făcut rost singuri de spirt, clor și măști”

Sandra Alexiu spune că nu există protocoale, tratamente, algoritmi de diagnostic, ghiduri, iar medicii de familie au fost nevoiți să se instruiască singuri și să facă rost de spirt, clor și măști cu 7 lei bucata.

”Adică nu am plecat nicăieri, am ținut în cârcă tot sistemul, am avut grijă de pacienți, înghițind umilințe și înjumătățiri de facturi, doar ca să stăm lângă pacientii noștri și acum ne amenințați că dacă nu ii monitorizam ne tăiați fondurile?

Nu protocoale, nu tratamente, nu algoritmi de diagnostic, nu ghiduri, ne-am tradus singuri, ne-am instruit singuri, ne-am făcut rost singuri de spirt, clor și măști cu 7 lei bucata, după ce ați vrut să ni le vindeți prin Unifarm la de zece ori prețul, scanăm disperați zilnic internetul după informații, ne-ați lăsat de izbeliște pe noi și pe copiii noștri înfipți în online ca să vă țineți alegerile și ordinile de zi, ne-ați ocolit cu stimulentul de risc până a venit iarna și acum ne dați sancțiuni dacă nu ne monitorizăm pacienții, mai îngroziți să intre în sistemul de sănătate sau că rămân fără concedii, decât de boala în sine?

Și apoi așteptați voturi?
Sau și mai rău, respect?!”, încheie preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus şi care sunt asimptomatice şi cele simptomatice fără comorbidităţi vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇