Medicii de familie acuză autoritățile că i-au pus în ilegalitate timp de 2 luni, în ce privește concediile pentru pacienții COVID: Cine plătește?

Medicii de familie acuză autoritățile că i-au pus în ilegalitate timp de 2 luni, în ce privește concediile pentru pacienții COVID: Cine plătește?

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie atrage atenția că abia azi, ”în liniște absolută, discret”, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au publicat în Monitorul Oficial ordinul care permite pacienților cu COVID-19 care au stat în izolare acasă să primească concediu medical.

”Prin acest ordin comun, semnat de ministrul Sănătății în 21 septembrie și de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în 7 septembrie, cele două instituții publice permit medicilor de familie să emită certificatele de concediu medical pentru pacienții cu test COVID-19 pozitiv izolați la domiciliu și care nu au primit aceste documente de la medicii curanți din spitalele de fază I sau fază II COVID sau din ambulatoriile de specialitate”, explică medicii de familie.

ADVERTISING

Astfel, aceștia atrag atenția că până acum direcțiile de sănătate publică și casele de asigurări de sănătate au mințit pacienții când i-au trimis la medicii de familie, spunându-le că sunt obligați să le elibereze concediu medical.

”Timp de două luni, din 21 iulie 2020 până în prezent, numeroși pacienți au fost informați de reprezentanți ai unor Direcții de Sănătate Publică și unor Case de Asigurări de Sănătate județene și din municipiul București că medicul de familie ESTE OBLIGAT să vă dea concediul, deși această informație era falsă, pur și simplu o minciună. Cine plătește?”, se întreabă medicii de familie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇