Prefectul Capitalei face sondaj să afle de ce nu se vaccinează personalul medical, având în vedere că septembrie vine cu explozie de cazuri de COVID

Prefectul Capitalei face sondaj să afle de ce nu se vaccinează personalul medical, având în vedere că septembrie vine cu explozie de cazuri de COVID

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat vineri că deja a inițiat discuții pentru pregătirea Bucureștiului pentru valul 4 al pandemiei.

Prefectul a spus că deja se observă o creștere mare a numărului de cazuri noi de COVID, iar în septembrie se va ajunge la peste 1.600 de îmbolnăviri zilnice la nivel național, din care jumătate în zona București-Ilfov.

„INSP-ul estimează că undeva la mijlocul lui septembrie vor fi cam 1.600 de cazuri pe zi, ceea ce e foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, ca estimăm ca aproximativ jumătate din cazuri vor fi în zona București-Ilfov”, a anunțat Stoica, după o ședință la prefectură.

ADVERTISING

El a precizat că în primul rând trebuie asigurată „reziliența” sistemului de sănătate în fața valului 4. Mai exact, trebuie asigurate condițiile ca personalul medical să poată lucra în siguranță, și singura protecție este vaccinul.

În acest context, prefectul a anunțat că la nivelul Capitalei a fost inițiat un sondaj în rândul personalului medical, pentru a afla de ce nu doresc vaccinarea.

Alin Stoica spune că medicii din București sunt vaccinați în proporție de 90%, însă cealaltă parte a personalului medical care intră în contact cu pacienții e imunizată doar în proporție de 60%.

ADVERTISING

„Trebuie să ne asigurăm că și personalul medical va fi în regulă și să punem accent pe vaccinare”, a mai spus prefectul.

El a spus că s-a discutat și despre încurajarea vaccinării în rândul personalului didactic, astfel încât școlile să își poată desfășura activitatea în siguranță.

Stoica a anunțat că vor fi organizate întâlniri între specialiști și personalul didactic, pentru ca dascălilor să li se răspundă la întrebări și îngrijorări.

”Școala este un punct important pentru că, evident, intră în contact cu elevii care sunt la o vârstă la care nu pot fi vaccinați. Ei sunt mai expuși și prin ei și cei de acasă”, a mai spus prefectul.

ADVERTISING

Acesta dorește măsuri de încurajare a vaccinării și la populația generală, dar a recunoscut, însă, că nu are nicio propunere în acest sens.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇