Prahova: Niciun loc liber la terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19

Spitalele din Prahova destinate îngrijirii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 nu mai au niciun loc liber pentru cazurile grave, care necesită terapie intensivă, anunţă oficialii din judeţ. Între timp, Prahova continuă să se situeze în topul zonelor cu un număr mare de infectări.

Judeţul Prahova continuă să se situeze în topul zonelor cu rată mare a infectării cu noul coronavirus, raportând, sâmbătă, 127 de noi infectări în 24 de ore. Şapte oameni au murit din cauze asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cinci dintre cazurile confirmate sunt la copii şi adolescenţi, iar categoria de vârstă la care se constată cele mai multe noi diagnostice este cea cuprinsă între 40 şi 49 de ani. 

Conform datelor furnizate sâmbătă de Prefectura Prahova, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului, 7.710 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Această cifră situează Prahova în topul zonelor cu număr mare de infectări, alături de Bucureşti, Suceava şi Iaşi.

Conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, 264 de prahoveni au decedat după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-9, şapte decese fiind înregistrate de vineri până sâmbătă. Este vorba despre trei bărbaţi de 70, 73, 76 ani şi patru femei cu vârste de 74, 77, 84, 85 ani, toţi având comorbidităţi.

La terapie intensivă nu mai este niciun loc liber în spitalele care se ocupă de tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din judeţul Prahova, iar pentru cazurile medii şi uşoare sunt libere 43 de paturi.