Polițiștii greci au mers la medicii privaţi pentru a le ordona să meargă în spitalele de stat. Cei care refuză riscă închisoarea

Polițiștii greci au mers la medicii privaţi pentru a le ordona să meargă în spitalele de stat. Cei care refuză riscă închisoarea

Pentru a reduce presiunea asupra doctorilor pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a ordonat ca 85 de medici privaţi să se prezinte la datorie în spitalele de stat.

Poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă, a anunţat radioul de stat.

Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare.

Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze.

Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇