Persoanele vaccinate cu două doze vor fi considerate în continuare ca având schema completă

Persoanele vaccinate cu două doze vor fi considerate în continuare ca având schema completă

Românii care sunt vaccinați cu două doze vor fi considerați în continuare ca fiind vaccinați cu schemă completă, iar cei care fac doza a treia vor primi o adeverință, nu un certificat ca până acum.

Platforma de vaccinare va recunoaște imediat persoana care se poate vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, a spus, luni seara, la Digi 24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, a spus Baciu.

ADVERTISING

Acesta a precizat că sunt eligibili pentru doza a treia, în prezent, 1.140.000 români, care s-au vaccinat cu două doze Pfizer BioNTech sau Moderna. Cele 6 luni pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca s-ar împlini în jurul datei de 15 octombrie.

Potrivit lui Baciu, trecerea prin boală pentru persoanele vaccinate nu este o contraindicație pentru doza 3.

Baciu a mai spus că în prezent, în stoc, România are 3,4 milioane de vaccinuri ARN mesager. Se pot vaccina, în momentul de față, aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză păstrând aceste criterii de 6 luni de zile.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇