Pentru prima dată din luna mai, avem peste 400 de cazuri noi de Covid-19

Pentru prima dată din luna mai, avem peste 400 de cazuri noi de Covid-19

Avem 408 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, un nou record al perioadei, anunță, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, în ultimele 24 de ore, cinci persoane au decedat.

Ultima dată când am avut peste 400 de cazuri noi a fost pe 25 mai.

Din cazurile raportate sâmbătă, cele mai multe sunt din București (85) și Constanța (30), iar la polul opus se află Sălaj și Mehedinți, fiecare cu zero cazuri confirmate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 76 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

ADVERTISING

Observăm și o creștere a cazurilor comparativ cu ziua precedentă, când au fost raportate 382 de noi îmbolnăviri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 5 decese (2 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Iași, Suceava și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani și 3 la categoria de vârstă 60-69 ani și un deces la categoria 70-79 de ani. Toate decesele înregistrate în intervalul de referință sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

ADVERTISING

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 708 Dintre acestea, 108 sunt internate la ATI. 

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.208 de teste RT-PCR (4.288 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.920 la cerere) și 22.234 de teste rapide antigenice.

Citește și: O persoană nevaccinată prezintă un risc de 12 ori mai mare să transmită coronavirus decât una vaccinată

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇