O persoană nevaccinată prezintă un risc de 12 ori mai mare să transmită coronavirus decât una vaccinată

O persoană nevaccinată prezintă un risc de 12 ori mai mare să transmită coronavirus decât una vaccinată

O persoană nevaccinată împotriva Covid-19 prezintă un risc de 12 ori mai mare să transmită SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată, arată un studiu al Institutului francez Pasteur.

Totodată, persoanele vaccinate prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi grav de Covid-19, relatează publicaţia regională franceză Ouest France.

Primele rezultate ale studiului francez au fost publicate luni, într-un mesaj postat pe Twitter, de către un epidemiolog de la Institutul Pasteur.

Studiul are la bază un scenariu prospectiv cu privire la vaccinarea a 30% a adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, a 70% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 59 de ani şi a 90% dintre persoanele în vârstă de peste 60 de ani şi o rată iniţială a reproducerii virusului (R0) de 4.

ADVERTISING

Potrivit scenariului Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din cazurile de Covid-19, în contextul în care ele constituie doar 37% din populaţia franceză.

Cercetătorii încurajează vaccinarea adolescenţilor şi tinerilor.

În acest scenariu, 46% dintre contaminări au loc în rândul tinerilor, în pofida faptului că sunt mai puţini sensibili faţă de noul coronavirus decât adulţii şi că reprezintă doar 22% din populaţie.

Cauza acestor contaminări este faptul că în Franța campania de vaccinare a adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani este mai puţin avansată, potrivit studiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇