Pandemia crește riscul copiilor de a avea tulburări de alimentație - studiu

Pandemia crește riscul copiilor de a avea tulburări de alimentație - studiu

Pediatrii din Australia raportează o creștere dramatică a cazurilor grave de tulburări de alimentaţie în rândul tinerilor și copiilor.

Într-un spital din Australia au fost semnalate mai multe cazuri de anorexie nervoasă. Specialiștii se tem că același lucru s-ar putea întâmpla și în rândul tinerilor vulnerabili din întreaga lume, scrie Reuters.

Persoanele cu anorexie au frica patologică de a se îngrășa și, în consecință, pot deveni subnutriți grav și pot suferi leziuni cardiace care le pot pune viața în pericol.

ADVERTISING

La Spitalul de Copii din Perth, de la începutul pandemiei, numărul copiilor cu anorexie nervoasă care necesită spitalizare s-a dublat, comparativ cu anii trecuți.

Aceste date au fost publicate de oamenii de știință din Australia în revista Archive of Disease in Childhood.

Specialiștii susțin că, din cauza izolării, mulți pacienți au fost ”deconectați de la factori de protecție”, precum rutina școlară sau relațiile cu prietenii.

De asemenea, avertizează ei, mulți pacienți au probleme suplimentare de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea și tulburarea obsesiv-compulsivă. Acestea pot fi agravate de teama de a contracta COVID-19 și de accentul sporit pe igiena mâinilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Cu toții avem nevoie urgentă să înțelegem mai bine motivele pentru care tinerii cu tulburări alimentare au fost spitalizați în număr mare, în timpul pandemiei COVID-19. Trebuie să știm ce putem face pentru a-i ajuta și să ne asigurăm că sunt în siguranță”, a declarat liderul studiului, Dr. Yasheer Venay Haripersad, pentru Reuters.

Citește și:

Copiii cu vârste peste 10 ani pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii - studiu

A fost identificată o enzimă ce ajută coronavirusul să evite răspunsul sistemului imunitar

ADVERTISING

Un medicament pe bază de interferoni beta ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de COVID-19

Virusul s-a transmis și la o distanță de opt metri la abatorul Tönnies din Germania (studiu)

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇