Orban vorbește despre mai multe paturi ATI și spitale private care vor primi pacienți COVID: Toate serviciile sunt decontate

Orban vorbește despre mai multe paturi ATI și spitale private care vor primi pacienți COVID: Toate serviciile sunt decontate

Premierul Ludovic Orban spune că sunt făcute constant eforturi pentru creşterea numărului de paturi în secțiile de Terapie Intensivă, pentru cazurile de COVID-19.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constant de creştere a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, dar şi a numărului de paturi din spitale, care nu sunt în secţii de terapie intensivă.

Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secţiile ATI şi acţionăm în continuare pentru a creşte numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţi”, a declarat Ludovic Orban, întrebat, luni, cum stăm cu numărul de paturi şi de medici la secţiile de terapie intensivă.

ADVERTISING

”Avem prevăzută creşterea numărului de paturi la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate”, a spus acesta.

La Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID, a adăugat şeful Executivului.

ADVERTISING

Malaxa are paturile ”într-o săptămână”

Premierul a explicat că la spitalul Malaxa ar trebui ca într-o săptămână să fie funcţionale toate paturile care vor fi puse la dispoziţie de un spital privat.

„De exemplu, în Bucureşti, conform planului e prevăzută o creştere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesară realizarea unei instalaţii de oxigen.

Există un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă. Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal.

ADVERTISING

Malaxa ar trebui într-o săptămână să aibă funcţionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunţ numele, le las posibilitatea să anunţe ei când vor deveni spital COVID”, a completat Orban.

Toate serviciile decontate

Orban a precizat că toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.

Toate serviciile medicale care sunt furnizate, fie că e vorba de spitalele publice sau private, sunt decontate.

Noi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile, aşa cum le-am luat de la începutul pandemiei”, a concluzionat premierul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese,inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu SARS-CoV-2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇