Tătaru anunță încă 100 de paturi ATI pentru București și încă 200 de medici specialiști. Noi spitale devin suport COVID în Capitală

Tătaru anunță încă 100 de paturi ATI pentru București și încă 200 de medici specialiști. Noi spitale devin suport COVID în Capitală
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Numărul paturilor de Terapie Intensivă din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti destinate pacienţilor cu COVID-19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate, marţi după-amiază, de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat de presă, că, astfel, cei doi oficiali au decis repartizarea unei unităţi mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta”.  

ADVERTISING

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID-19.

Spitalul Clinic Colentina, care a fost operaţionalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acţiunii, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 va avea 29 de paturi de ATI funcţionale, iar Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - un număr de 11 paturi ATI.  

Floreasca, desemnat spital suport COVID pentru secțiile ATI

Conform sursei citate, s-a decis ca unităţile sanitare de urgenţă din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" să fie desemnate spitale suport COVID pentru secţiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Acţiunii.   

ADVERTISING

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaţionalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon vor funcţiona 20 de paturi ATI Covid.  

Numărul de paturi ar putea crește și la Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi

"La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor.

ADVERTISING

Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.  

Încă 200 de medici pentru București

Ministrul Sănătăţii a afirmat că se are în vedere şi suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.  

În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenţi şi specialişti care au susţinut examenul de specialitate în ATI, Urgenţă, epidemiologie, boli infecţioase, pneumologie şi radiologie care nu au post să poată fi angajaţi în Spitalul de Urgenţă pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detaşaţi în unităţile cu personal insuficient de către DSU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇