România e pe primul loc în UE la decesele de COVID-19. Un raport oficial arată cât de prost ne poziţionăm la fiecare capitol legat de evoluţia pandemiei

România e pe primul loc în UE la decesele de COVID-19. Un raport oficial arată cât de prost ne poziţionăm la fiecare capitol legat de evoluţia pandemiei

Țara noastră stă extrem de prost la capitolul pandemie în UE. Avem cea mai mare rată de pozitivare a testelor și cea mai mare rată a deceselor la un milion de locuitori, între altele.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a făcut un raport privind răspândirea epidemiei de coronavirus în Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Potrivit documentului, cele mai multe noi cazuri în 14 zile la nivelul UE și UK au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245).

ADVERTISING

De asemenea, s-a observat o creștere a numărului de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă în Bulgaria, Croația, Cehia, Luxemburg, România și Slovenia.

UE a rezervat până acum 700 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Cel mai recent contract e cu Johnson & Johnson

La 2 august 2020, zece țări raportau mai mult de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în 14 zile. Dintre cele 10 țări, 6 raportau chiar o creștere de 30% a cazurilor (Belgia, Cehia, Luxemburg, Malta, România și Spania).

ADVERTISING

În trei țări (Luxemburg, România și Spania) rata a fost mai mare de 60 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Din tabel, se poate observa că România are o rată de 79,4! Este una dintre cele mai mari din UE, Luxemburgul are o rată de cazuri noi/100.000 de locuitori de 209,5, dar are o populație foarte mică și o rată de testare extrem de mare.

La noi în țară, rata de testare este de 580,2/ 100.000 de locuitori. Sub noi se poziționează Bulgaria, Croația, între alții.

O regiune din Spania interzice fumatul pe terasă, din cauza Covid

ADVERTISING

Cert este că avem însă cea mai mare rată de pozitivare - de 6,2%. Asta în condițiile în care media europeană este de 1,4%.

De asemenea, România este pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori, cu 19,1 în 14 zile.

Suntem urmați de Marea Britanie – 13,8 și Bulgaria – 12,3, în condițiile în care media la nivelul UE și UK este de 4,1.

romania

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇