O regiune din Spania interzice fumatul pe terasă, din cauza Covid

O regiune din Spania interzice fumatul pe terasă, din cauza Covid

Fumatul în spații publice, inclusiv pe terase, nu mai este permis în regiunea spaniolă Galicia.

Motivul: pandemia de coronavirus, scrie BBC.

Autoritățile locale interzic fumatul pe stradă și în locurile publice, precum baruri sau restaurante, dacă distanțarea fizică nu este posibilă.

Regiunea din nord-vest este prima care impune o astfel de măsură. Totuși, și alte regiuni analizează această posibilitate.

Decizia a fost luată în condițiile în care pandemia de coronavirus încă face ravagii în Spania, care are cea mai gravă rată de infecție din vestul Europei.

ADVERTISING

Dacă în luna iunie Spania raporta 150 de cazuri noi zilnice, în luna august raportează peste 1.500.

Situație critică în Spania, unde cazurile de COVID-19 au explodat din nou după relaxarea din timpul verii

Miercuri, autoritățile sanitare au anunțat 1.690 de cazuri noi de SARS-CoV-2. Astfel, Spania a ajuns la un total de peste 330.000 de infecții.

Interzicerea fumatului în Galicia a fost anunțată miercuri într-o conferință de presă, după ce experții au recomandat guvernului regional această măsură.

Riscurile

Măsura este susținută și de o cercetare a ministerului sănătății, publicată luna trecută. Aceasta a evidențiat legătura dintre fumat și răspândirea accelerată a coronavirusului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Presa din Spania: România a ajuns să aibă cel mai mare număr de decese de Covid pe cap de locuitor din UE. Epidemia amenință să provoace o catastrofă!

Potrivit lucrării, riscul de a transmite covid este mare în cazul fumatului, deoarece atunci când fumătorii expiră fumul de la țigară pot da afară și picăturile (de secreții respiratorii) contaminate.

Documentul subliniază și alte riscuri la care sunt expuși fumătorii. Ei pot contracta virusul atunci când își ating țigara și o duc la gură sau în momentul în care își dau masca sanitară jos pentru a fuma.

ADVERTISING

Cercetarea a evocat și efectele negative ale fumatului asupra sănătății în general.

”S-a dovedit că tutunul, consumat în oricare dintre formele sale, agravează cursul bolilor respiratorii. Dovezile actuale indică faptul că fumatul este asociat cu un risc mai mare de a dezvolta o formă severă a simptomelor”.

Vezi și Românii se apucă de fumat pentru a se simţi "cineva" (studiu)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇