OMS anunță că țările cu venituri mici și medii vor primi teste ieftine, pentru diagnosticarea COVID-19

OMS anunță că țările cu venituri mici și medii vor primi teste ieftine, pentru diagnosticarea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că țările cu venituri mici și medii vor avea la dispoziție aproximativ 120 de milioane de teste rapide de diagnosticare a SARS-CoV2, cu un cost de cinci dolari pe unitate.

Producătorii Abbott ABT.N şi SD Biosensor au ajuns la un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates să „pună dispoziţia peste 120 de milioane de teste rapide Covid-19, uşor de utilizat şi uşor de folosit într-o perioadă de şase luni”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISING

„Acest lucru va permite extinderea testelor, în special în zonele greu accesibile, care nu au facilităţi de laborator sau suficient personal medical calificat pentru a efectua teste”, a spus Tedros.

Numărul oficial de decese de Covid-19 este subestimat, a spus un oficial alt oficial Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Cifrele raportate în prezent reprezintă probabil o subestimare a acelor indivizi care au contractat Covid-19 sau au murit ca urmare a acestuia. Vă pot asigura că numerele actuale sunt probabil o subestimare a adevăratului bilanţ al Covid-19”, a spus dr. Mike Ryan, cel mai mare expert al corpului în situaţii de urgenţă.

ADVERTISING

O companie lucrează la un spray nazal care ar putea elimina noul coronavirus din organism

În Finlanda, câinii ”testează” de Covid: Cum funcționează proiectul inedit de pe aeroportul din Helsinki


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇