Oamenii de știință au găsit o metodă de a ținti și obezitatea și Alzheimer

Oamenii de știință au găsit o metodă de a ținti și obezitatea și Alzheimer

Cercetătorii cehi au dezvoltat un nou compus promițător, derivat din una dintre peptidele prezente în mod natural în creier, o armă cu două tăișuri – împotriva obezității și Alzheimerului.

Plecând de la neuropeptida CART, secretată în mod natural de organism, aceștia au creat, la Institutul de Chimie Organică și Biochimie al Academiei Cehe de Științe, un compus mai puternic și mai eficient.

Neuropeptida CART, care se găsește din abundență în hipotalamus, este asociată în principal cu reglarea aportului alimentar. Îmbunătățită în laborator, aceasta s-a dovedit că nu doar suprimă apetitul, dar protejează și creierul, prin reducerea patogenității proteinei tau, care este asociată cu temuta boală Alzheimer, se arată într-un raport ce urmează a fi publicat de European Journal of Pharmacology.

ADVERTISING

Noul compus a trecut cu succes testele de laborator, dar și pe animale, scrie Technology Networks. Șoarecii obezi și predispuși la diabet au pierdut în greutate după administrarea acestuia și s-a dovedit că prezentau, de asemenea, o patologie redusă a proteinei periculoase tau în creier.

Autorii studiului sunt optimiști că noul produs ar putea funcționa în tratamentul sau prevenirea bolilor neurodegenerative.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇