O nouă variantă a coronavirusului, depistată în Japonia. Un motiv în plus să ne vaccinăm cât mai repede

O nouă variantă a coronavirusului, depistată în Japonia. Un motiv în plus să ne vaccinăm cât mai repede

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA.

Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă.

Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, iar un adolescent de sex masculin a prezentat febră. O adolescentă nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.

ADVERTISING

Încă 4 bolnavi de Covid în Giurgiu au noua tulpină din Marea Britanie, deşi niciunul nu a călătorit în străinătate

Vreau să atrag atenția asupra unui lucru și acesta este un argument pentru ca să ne vaccinăm cât mai repede: Astfel de mutații, astfel de modificări, vor mai apărea și ele sunt dependente de cât de mult circulă virusul în comunitate. Dacă vom limita transmiterea virusului în comunitate, astfel de mutații vor fi mai rare, ba chiar nu vor exista deloc. Limitarea transmiterii virusului în comunitate o putem face doar vaccinându-ne ACUM”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra, într-un interviu acordat pentru Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Vaccinarea antiCovid, pe înțelesul tuturor: Cu ce te ajută, de ce trebuie să ne vaccinăm ACUM și care e singura contraindicație - Interviu

La sfârşitul lunii decembrie, Japonia a suspendat temporar intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini până la sfârşitul lunii ianuarie, după detectarea noilor variante identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Premierul Yoshihide Suga a declarat joi stare de urgenţă timp de o lună din cauza pandemiei, de această măsură fiind vizate capitala Tokyo şi prefecturile vecine Chiba, Kanagawa şi Saitama.

ADVERTISING

Măsura a intrat în vigoare în cele patru prefecturi vineri, zi în care Japonia a înregistrat 7.711 infecţii noi, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo - cea mai mare creştere a numărului de cazuri zilnice pentru a patra zi consecutiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇