Număr record de îmbolnăviri în Franța: peste 32.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Franța raportează, sâmbătă seară, un număr record de cazuri noi de COVID-19: 32.427, față de 25.086, câte au fost înregistrate vineri.

În Franţa vor fi impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 şi 06:00, începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care și Parisul.

Măsura e menită să oprească al doilea val de coronavirus care loveşte ţara, a anunţat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, scrie presa franceză

Iată aici detalii – Francezii nu au voie să iasă noaptea din casă. Amendă de 135 de euro pentru cei care încalcă restricțiile

ADVERTISING

Citește și:

Record de îmbolnăviri în toată Europa

Europa a ajuns să fie în ultimele săptămâni noul epicentru al coronavirusului, cu o medie de 140.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, scrie Reuters.

Europa are mai multe cazuri zolnice decât India, Brazilia şi SUA la un loc.

Din 100 de infecţii semnalate în lume, 34 au fost din ţări europene.

ADVERTISING

OMS anunță că Redemsivirul nu scurtează perioada vindecării de COVID-19. Americanii contestă studiul

Regiunea are un milion de noi cazuri la fiecare nouă zile şi a înregistrat peste 6,3 milioane de cazuri de la startul pandemiei.

Mai multe ţări europene au închis deja şcolile.

Multe oraşe europene se confruntă cu o creştere importantă a numărului pacienţilor COVID-19 care au nevoie de îngrijiri în unităţile spitaliceşti de terapie intensivă, care în săptămânile următoare ar putea ajunge la limita capacităţii, a avertizat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia EFE.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇