Nu cumva încălțările tale sport îți fac mai mult rău decât bine? Detaliul la care să fii atent (Studiu)

Nu cumva încălțările tale sport îți fac mai mult rău decât bine? Detaliul la care să fii atent (Studiu)

Probabil ai măcar o pereche de încălțări sport pe care le folosești la alergat. Nu cumva vârful este orientat în sus, neatingând solul, așa cum se întâmplă la majoritatea articolelor de acest gen comercializate în prezent?

Probabil ai observat că în acești pantofi sport alergi mai ușor, aproape fără efort. Însă există un cost: pe termen lung, acest fel de încălțăminte ne face mai susceptibili la accidentări, arată un studiu recent, coordonat de Nicholas Holowka, antropolog la Universitatea din Buffalo, după cum arată Science Alert, care citează Business Insider.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, purtarea acestor pantofi sport contribuie, în timp, la slăbirea mușchilor picioarelor și la mărirea riscului de accidentări.

S-a ajuns la această concluzie după ce mai multe persoane au fost monitorizate alergând în diferite tipuri de încălțăminte, inclusiv sandale, dar și desculți.

În cazul încălțărilor cu vărful ridicat, într-adevăr era nevoie de mai puțin efort pentru aceleași rezultate, dar de suferit, pe termen lung, aveau mușchii. În contextul în care facem din ce în ce mai puțină mișcare, atrofierea mușchilor și riscul accidentelor nu sunt deloc vești bune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta nu înseamnă că ar trebui să începem să alergăm desculți, ci doar să alegem, măcar din când în când, încălțăminte care să nu ofere prea multă susținere, astfel încât să punem mușchii la treabă.

Vezi și Uite de ce chiar sunt importanți mușchii. N-are nicio legătură cu estetica


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇