Noua variantă a coronavirusului, Deltacron, are un nivel redus de circulaţie

Noua variantă a coronavirusului, Deltacron, are un nivel redus de circulaţie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a observat că noua variantă a coronavirusului, detectată în trei ţări europene – Franţa, Olanda şi Danemarca -, ce combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită Deltacron, are un nivel redus de circulaţie.

Publicitate

OMS nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru Covid-19 în mare parte a lumii, potrivit EFE.

"Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua tulpină", a comentat la o conferinţă de presă responsabila tehnică a OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove.

Ea a amintit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunţă, pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă.

Publicitate

Van Kerkhove a spus, însă, că este important să fie menţinute şi utilizate aceste capacităţi, "deoarece cât timp virusul rămâne în circulaţie există şi mai multe posibilităţi să sufere mutaţii. Posibilitatea unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă".

OMS a denumit Deltacron această combinaţie de variante, care a fost detectată într-un număr redus de cazuri în Franţa, Olanda şi Danemarca.

Autorităţile sanitare braziliene au informat, marţi, că au fost depistate două contagieri cu varianta combinată Deltacron, însă miercuri au revenit asupra informaţiei subliniind că este vorba de două cazuri care încă se cercetează.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇