Noua variantă a coronavirusului cu două mutații descoperită în India îngrijorează OMS

Noua variantă a coronavirusului cu două mutații descoperită în India îngrijorează OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează noua variantă a coronavirusului identificată în India, unde numărul cazurilor de Covid-19 a atins un nou record, depăşind pragul de 200.000 de cazuri trei zile consecutive.

Numită B.1.617, această nouă variantă, care ar putea fi chiar mai virulentă, prezintă o mutaţie dublă, ceea ce OMS consideră a fi îngrijorător, şi este considerată a fi cauza creşterii puternice din ultima vreme a numărului de decese din India, ţară cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de locuitori, notează Bloomberg.

ADVERTISING

India a ajuns, astfel, să fie cea mai afectată ţară de pandemie, după Statele Unite, depăşind Brazilia, cu peste 14,5 milioane de cazuri de Covid şi peste 175.600 de decese.

“Este o variantă de interes pe care o monitorizăm. Este îngrijorător faptul că are aceste două mutaţii, care au fost văzute şi la alte variante din alte părţi ale lumii”, spus Maria Van Kerkhove, şefa departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.

Potrivit acesteia, există o asemănare cu mutaţiile cu un grad mai înalt de contagiune, iar noua mutaţie ar putea reduce neutralizarea, afectând eficienţa vaccinurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noul val de cazuri din India ar putea anula victoriile obţinute până acum în lupta cu pandemia, această nouă variantă ajungând deja în cel puţin alte zece ţări.

C.S.

Citeşte mai mult:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇