Noua tulpină de SARS-CoV2, posibil identificată în România - UPDATE

Noua tulpină de SARS-CoV2, posibil identificată în România - UPDATE

Există suspiciunea că noua tulpină de coronavirus a ajuns deja și în România, a anunțat purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş din Bucureşti, Cătălin Apostolescu.

Cătălin Apostolescu nu a precizat dacă cele două probe sunt de la un singur pacient sau de la doi, iar datele exacte vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare.  

”Într-adevăr, în laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate ale reacţiei de amplificare diferite faţă de cele pe care le ştiam până acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvenţierea şi să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului.

ADVERTISING

Nu  avem date că ar exista diferenţe semnificative în manifestarea clinică faţă de vechea tulpină”, a declarat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş din Bucureşti, Cătălin Apostolescu. 

UPDATE 16:00 - Reprezentații Institutului Matei Balș precizează oficial că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat. ”Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini”, se arată într-un comunicat remis Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇