Musta: Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control, astfel încât Paștele să fie tradițional

Musta: Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control, astfel încât Paștele să fie tradițional

Virgil Musta, şeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, spune în ce condiţii putem sărbători Paştele „în mod tradiţional”, fără restricţii.

Totul depinde de noi: dacă suntem precauţi sau nu.

"Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta, însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate", a declarat Musta la Digi24.

ADVERTISING

El insistă că, dacă restricţiile în vigoare nu sunt respectate, cel mai probabil, şi în România acestea vor fi înăsprite, aşa cum au procedat şi alte ţări din Europa.

"Foarte probabil că, dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie.

Spitalul nostru e de nivel 1 și e plin, avem doar câteva locuri în care, imediat ce se eliberează, alți pacienți sunt preluați. Și spitalele suport au presiune. Să fim precauţi și să acționăm corespunzător din timp", a subliniat specialistul.

ADVERTISING

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇