Moderna anunţă rezultatele vaccinului bivalent împotriva Omicron. Rapelul poate începe în august

Moderna anunţă rezultatele vaccinului bivalent împotriva Omicron. Rapelul poate începe în august

Compania Moderna a anunțat, în premieră, rezultatele celui mai recent studiu privind vaccinul bivalent împotriva Omicron.

Acesta a generat un răspuns puternic sub formă de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5 la toţi participanții la studiu, indiferent dacă au avut anterior Covid, se arată într-un comunicat transmis marţi SpotMedia.ro.

Conform datelor actuale, vaccinul a crescut titrurile de anticorpi neutralizanţi de 5,4 ori peste nivelurile iniţiale la toţi participanţii, indiferent de existenţa unei infecţii anterioare, şi de 6,3 ori la un subgrup de participanţi seronegativi.

ADVERTISING

La o lună după administrarea unei doze booster de vaccin, media geometrică a titrurilor de anticorpi neutralizanţi (MGT) împotriva BA.4 și BA.5 a fost 941 la toţi participanţii şi de 727 la participanţii seronegativi.

Pentru a oferi o perspectivă contextuală, în studiile anterioare, administrarea unei a treia doze din vaccinul prototip de rapel a indus o MGT de 629 în ceea ce priveşte anticorpii neutralizanţi împotriva BA.1 şi de 828 pentru anticorpii neutralizanţi împotriva tulpinii Delta.

Studiile observaţionale au demonstrat că administrarea unei a treia doze din vaccinul prototip de rapel este eficientă împotriva infectării cu tulpina Delta şi subvarianta BA.1 şi previne spitalizarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Confruntaţi cu evoluţia continuă a virusului SARS-CoV-2, suntem foarte încurajaţi de faptul că vaccinul ARNm-1273.214, principalul nostru candidat pentru doza de rapel din această toamnă, a generat titruri mari de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 și BA.5, care reprezintă o ameninţare emergentă la adresa sănătăţii publice la nivel global," a afirmat Stéphane Bancel, directorul general executiv al companiei Moderna.

"Vom depune aceste date în regim de urgenţă către autorităţile de reglementare şi ne pregătim să furnizăm vaccinul nostru bivalent de nouă generaţie pentru rapel începând din august, anterior unei potenţiale creşteri a numărului infecţiilor SARS-CoV-2 prin subvariantele Omicron, care a fost prognozată la începutul acestei toamne", a completat ea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇