Cei care au avut Covid în primul val nu au imunitate la Omicron

Cei care au avut Covid în primul val nu au imunitate la Omicron

Persoanele care au avut Covid în timpul primului val al pandemiei nu și-au îmbunătățit răspunsul imunitar în cazul în care se infectează ulterior cu Omicron, potrivit unui studiu realizat pe persoane triplu vaccinate.

Experții spun că, deși cele trei doze de vaccin ajută la protejarea persoanelor împotriva unor forme grave în cazul în care acestea s-ar infecta cu Omicron, infecțiile anterioare pot afecta răspunsul imunitar.

"Dacă ați fost infectat în timpul primului val, atunci nu vă puteți stimula răspunsul imunitar în cazul în care aveți o infecție Omicron", a declarat Rosemary Boynton de la Imperial College London, coautor al studiului, citat de The Guardian.

ADVERTISING

De asemenea, echipa a constatat că o infecție Omicron oferă protecție suplimentară redusă împotriva contractării din nou a variantei.

"Când Omicron a început să se răspândească, oamenii au continuat să spună că este în regulă, că va îmbunătăți imunitatea. Ceea ce spunem noi este că nu este un bun stimulent al imunității", a spus Boynton.

Echipa spune că descoperirile pot ajuta la explicarea motivului pentru care reinfectările cu Omicron pe o perioadă scurtă de timp au fost atât de frecvente, adăugând că descoperirile sunt, de asemenea, importante pentru dezvoltarea de vaccinuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cercetătorii spun că au urmărit 731 de persoane triplu vaccinate în Marea Britanie, din martie 2020 până în ianuarie 2022.

Ei subliniază că această descoperire este o surpriză, deoarece se presupune de obicei că o infecție anterioară, chiar și cu o variantă diferită, ar acționa pentru a stimula răspunsul imunitar al unui individ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇