Ministrul Sănătății vrea să aducă în țară un nou antiviral pentru tratarea Covid

Ministrul Sănătății vrea să aducă în țară un nou antiviral pentru tratarea Covid

Noul antiviral pentru tratarea cazurilor de Covid, aprobat miercuri în SUA, va ajunge și în România, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

„În vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii companiei Pfizer pentru a identifica soluţii în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienţii români”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, joi, AGERPRES.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare şi de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală, menţionează sursa citată.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării şi a tratamentului în ambulator”, afirmă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇