Ministerul Sănătății reacționează, după 3 zile de la alerta de holeră din Moldova

Ministerul Sănătății reacționează, după 3 zile de la alerta de holeră din Moldova

Tulpina holerică depistată în Republica Moldova nu face parte din categoria celor care provoacă boala la om, precizează Ministerul Sănătăţii, la trei zile după apariţia informaţiilor referitoare la izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

„Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, transmite Ministerul Sănătăţii referitor la informaţiile apărute în presă.

ADVERTISING

Reacția instituției conduse de Alexandru Rafila vine după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistată bacteria holerei.

"Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră", precizează instituţia.

ADVERTISING

Holera este o infecţie care se transmite pe cale fecal-orală, iar consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecţie în ţările unde există o circulaţie a acestei bacterii, informează Ministerului Sănătății.

În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇