Ministerul Sănătăţii: Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte!

Ministerul Sănătăţii: Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte!

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la felul în care se simt copiii lor înainte de a-i duce la şcoală, iar dacă observă chiar şi o parte dintre simptomele de COVID-19 să îi ţină acasă şi să discute cu medicul de familie.

"Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii. 

Câți elevi din București au fost depistați cu COVID-19, de la redeschiderea școlilor

Reprezentanţii MS enumeră cele mai frecvente simptome ale COVID-19 şi îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la copiii lor.

"Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede", afirmă aceştia.

Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Sunday, February 14, 2021

Joi seara, autoritățile anunțau că 244 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor faţă în faţă, în timp ce numărul angajaţilor din învăţământ diagnosticaţi în perioada 8-11 februarie era de 329.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇