Milioane de brazilieni nu s-au mai întors pentru a doua doză de vaccin: E țara cu cele mai multe cazuri și decese zilnice din toată lumea

Milioane de brazilieni nu s-au mai întors pentru a doua doză de vaccin: E țara cu cele mai multe cazuri și decese zilnice din toată lumea

Peste 3,5 milioane de brazilieni nu s-au mai prezentat la data programată pentru a primi a doua doză de vaccin anti-COVID-19, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii, citat de EFE.

„Este important ca populaţia care a făcut prima doză să revină şi pentru a doua doză, pentru că doar aşa imunizarea este completă”, a avertizat ministrul Sănătăţii, Marcelo Queiroga, la o conferinţă de presă.

Queiroga a participat la lansarea noii campanii naţionale pentru a stimula populaţia braziliană să se vaccineze împotriva noului coronavirus, adresată mai ales acelor persoane care nu au mai revenit la centrele de vaccinare pentru a fi imunizate cu schema completă.

ADVERTISING

"Indiferent de vaccinul pe care l-aţi primit, toate sunt importante şi este nevoie de a doua doză, mai ales vârstnicii, deoarece sistemul lor imunitar este cel mai compromis", a insistat ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că deja nu mai este vorba de o lipsă de doze, cum s-a întâmplat în lunile anterioare, dar nici nu a detaliat eventualele motive care i-au determinat pe cei 3,5 milioane de cetăţeni să nu mai vină pentru a doua doză necesară majorităţii vaccinurilor anti-COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, 37% dintre brazilieni au primit prima doză al unuia dintre vaccinurile utilizate în ţară, însă doar 13% sunt imunizaţi cu schema completă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Brazilia se administrează vaccinurile de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Coronavac/Sinovac, toate în două doze, alături de Janssen/Johnson & Johnson, într-o singură doză.

Queiroga a reiterat că până în septembrie întreaga populaţie adultă va primi cel puţin o doză de vaccin, cu obiectivul de a încheia campania de imunizare la sfârşitul anului 2021.

Brazilia are peste 50.000 de cazuri zilnice de Covid și peste 1.500 de morți, fiind țara cu cele mai mari astfel de bilanțuri în ultimele zile.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇