Medicul Virgil Musta avertizează că nu vom avea sărbători de iarnă, dacă oamenii nu respectă regulile antiCOVID

Medicul Virgil Musta avertizează că nu vom avea sărbători de iarnă, dacă oamenii nu respectă regulile antiCOVID

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara avertizează că anul acesta nu vom mai avea sărbători de iarnă, din cauza pandemiei de COVID-19.

Totodată, el a punctat că medicii vor sărbători Crăciunul printre pacienți, în spitale.

Întrebat la Digi 24 ce fel de sărbători de iarnă vom avea, specialistul a replicat:

Dar nici nu cred că vom avea sărbători de iarnă și nu cred că vom putea să sărbătorim (Crăciunul - n.red.) într-o situație în care toată lumea, adică foarte lume este bolnavă. Noi vom rămâne la datorie (medicii - n.red.) și vom petrece sărbătorile în spital, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi închsie și activitățile vor fi foarte mult restricționate.

Virgil Musta
ADVERTISING

Întrebat dacă există vreo posibilitate ca, totuși, să putem petrece Crăciunul în familie, medicul a răspuns afirmativ, dar doar dacă toți oamenii încep să respecte regulile. El s-a referit la petrecerile care au avut loc în ultimul timp, deși la nivel național este interzisă desfășurarea evenimentelor private.

Petreceri urmate de amenzi. Controale la aproape 2.000 de localuri din Capitală: Un restaurant a fost închis și sute de oameni sancționați

Dacă în acest al 12-lea ceas vom deveni cu toții responsabili - dar asta înseamnă cu toții - și instituțiile statului să fie foarte ferme în a stopa astfel de activități (petreceri interzise - n.red.).

Virgil Musta
ADVERTISING

Cifrele pandemiei

Astăzi, autoritățile au anunțat 3.855 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, după ce au fost făcute 19.292 de teste. 

73 de persoane au murit de ieri și până azi. În spitalele COVID se află 10.482 de oameni internați. 

828 de persoane se află în stare gravă, internate în secțiile de terapie intensivă. Cifra este un nou record negativ pentru țara noastră.

Iată aici mai multe detalii și grafice – 3.855 de cazuri noi de COVID-19. Nou record la ATI: 828 de români sunt în stare gravă (Infografice)

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇