Medicul Beatrice Mahler: De multe ori pierdem lupta cu viața și în cazul pacienților COVID vindecați

Medicul Beatrice Mahler: De multe ori pierdem lupta cu viața și în cazul pacienților COVID vindecați

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, atrage atenția că pentru medici este îngrijorător faptul că mulți pacienți vindecați de Covid rămân dependenți de oxigen.

Și din păcate, spune ea, aceștia rămân cu sechele importante.

”Îngrijorător pentru noi sunt pacienții care sunt vindecați, ajung cu infecție SARS-CoV-2 negativă, însă rămân dependenți de oxigen. Riscul de deces la această categorie este încă mare, chiar dacă ajung în secții de pneumologie.

ADVERTISING

De multe ori pierdem lupta cu viața și la această categorie de pacienți care sunt vindecați, dar care rămân cu sechele importante. E o problemă care încă nu are o terapie specifică", a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Totodată, managerul Institutului „Marius Nasta” spune că numărul de cazuri e în continuă creștere, iar cadrele medicale sunt obosite.

"Un număr de cazuri care-mi trezește fiori pentru că direcția este, în continuare, una de creștere progresivă, lentă dar susținută și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem, la oboseala pe care o avem în sistemul de sănătate și la tot ceea ce înseamnă managementul unei astfel de situații în viitor", afirmă medicul.

ADVERTISING

Astfel, subliniază Beatrice Mahler o mare problemă în acest moment o reprezintă resursa umană.

"La Insitutul Marius Nasta avem dotări, avem aparatura necesară, o mare problemă este resursa umană care este obosită. Colegii care rămân și asigură graficul de lucru sunt epuizați, sunt lacrimi în ochii lor în momentul în care stai de vorbă cu ei și își povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil să treci prin asemenea perioadă și să-ți dai seama că sunt tot mai mulți paienți care vin la spital", a precizat Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Autoritățile au anunțat, miercuri, un nou bilanț cu recorduri: 5.343 cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 36.815 teste, 861 de pacienți internați la ATI și 107 decese.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇