Medicii din Caracal internați cu COVID-19 vor să ajute la tratarea celorlalți pacienți

Medicii din Caracal internați cu COVID-19 vor să ajute la tratarea celorlalți pacienți

Sunt fapte bune, care în aceste zile de criză sanitară și socială îi pot încuraja pe oameni, mai ales pe cei care s-au infectat cu SARS-CoV2. Este exemplul dat de cadrele medicale de la Spitalul din Caracal, internate cu COVID-19, și care îşi ajută colegii care au în grijă ceilalţi pacienţi.

Pe lângă ajutorul acordat colegilor, cadrele medicale sunt un „sprijin moral” care „contează foarte mult”, spune directorul medical al unităţii sanitare, Alexandra Popa.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Caracal care au fost diagnosticate cu COVID-19 şi care s-au internat în spital având forme uşoare îşi ajută colegii la gestionarea cazurilor celorlalţi pacienţi cu aceeaşi boală.

„Ajută la administrare de tratament, la monitorizare. Cum au fost pozitivi, s-au internat şi au fost de foarte mare ajutor, în sensul să monitorizează, administrează tratament, îngrijitoarele de curăţenie fac curăţenie, ne-au fost de un real ajutor” a declaratdirectorul medical al Spitalului din Caracal, Alexandra Popa.

Aceasta a precizat că tratamentul pentru pacienţi este stabilit de medicul curant, însă sprijinul celor calificaţi şi care sunt internaţi este foarte important..

„Pentru pacienţi chiar contează sprijinul moral, contează foarte mult. Atunci când un medic sau  asistentă îi susţine moralul e altfel decât atunci când un coleg pacient face acest lucru”, a adăugat medicul Alexandra Popa.

De la debutul pandemiei, Spitalul Municipal Caracal s-a confruntat cu probleme privind infectarea în rândul personalului medical.

Astfel, 48 de medici, asistente şi îngrijitoare de curăţenie au fost infectaţi cu SARS-CoV.2. Trei cadre medicale sunt în prezent internate în spital, a precizat directorul medical al unităţii.

Citește și: