Medicii de familie spun că jumătate de milion de români s-au vaccinat în cabinetele lor: Nici un oficial nu vorbește despre asta. Ca și cum nu am exista

Medicii de familie spun că jumătate de milion de români s-au vaccinat în cabinetele lor: Nici un oficial nu vorbește despre asta. Ca și cum nu am exista

Jumătate de milion de români s-au vaccinat până acum în cabinetele a peste 3.000 de medici de familie, dintre care peste 200 de cabinete de medicina familiei doar în București și județul Ilfov, anunță Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

În contextul demarării Maratonului vaccinării pentru viață de la București, medicii de familie atrag atenția că nu au fost invitați la conferințele de presă pentru a vorbi și despre munca lor.

”Nici un cuvânt despre medicii de familie și asistentele medicale din medicina familiei care vaccinează zi de zi în cabinetele proprii de 7 luni sau în centrele de vaccinare de 10 luni. În cabinetele proprii fără registratori, fără pază, fără costurile imense din centrele de vaccinare”, se arată în comunicatul FNPMF.

ADVERTISING

Aceștia atrag atenția că oficialii care ”vorbesc acum frumos cu presa” se comportă ca și când ar fi ”campionii și eroii vaccinării”.

”Ca și cum medicii de familie nu ar exista în acest efort național de vaccinare.

Ca și cum medicii de familie nu s-ar implica în vaccinare.

Ca și cum medicii de familie sunt vinovați pentru eșecul vaccinării”, spun reprezentanții medicilor de familie.

”Rușine? Am face apel la ea dacă am bănui că cei responsabili mai sunt capabili de acest sentiment”, spun ei.

Potrivit comunicatului, Federația ar fi solicitat permanent CNCAV să sprijine eforturile de comunicare privind vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

ADVERTISING

”Rezultatele acestor solicitări nu mai au nevoie de nici un comentariu. Le vedem cu toții”, concluzionează medicii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇