Medicamentul folosit la Timișoara care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a coronavirusului

Medicamentul folosit la Timișoara care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a coronavirusului

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara dezvăluie ce medicament folosesc pentru tratarea pacienților cu COVID, care elimină rapid coronavirusul din organism.

Este vorba despre Favipiravir, un medicament antiviral, se arată într-o postare a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

”Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN-ului. Medicii timișoreni spun că acesta a fost utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanșa infecții mortale.

ADVERTISING

Medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-COV 2 și reduce în acest fel perioada de spitalizare.

De asemenea, ameliorează simptomele infecției cu noul coronavirus. Medicamentul administrat de specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății în urmă cu două luni”, transmite unitatea medicală.

Răsturnare de situație: OMS descurajează folosirea Remdesivir pentru pacienţii cu COVID-19. Este de preferat mult mai ieftina Dexametazonă

”Testele PCR s-au negativat mai repede”

Dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase, spune că testele PCR pentru detectarea SARS-CoV-2 s-au negativat mai repede la pacienții bolnavi care au primit acest medicament.

ADVERTISING

“Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, explică Cerbu, citată în postare.

Tătaru spune că vom face rezervă de Remdesivir pentru 6 luni, cu bani de la rectificarea bugetară. Ce zice despre vaccinuri

Schema de tratament începe cu 16 tablete pe zi

Potrivit sursei citate, acest medicament poate fi administrat doar în spital, din cauza unor eventuale efecte secundare. Pacientul trebuie neapărat supravegheat de medic.

ADVERTISING

Specialiștii mai spun că există o fereastră de timp foarte scurtă în care medicamentul se poate administra, astfel încât efectul să fie cel așteptat. Durata tratamentului este de cinci zile.

“Sunt 16 comprimate de înghițit, opt dimineața, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament, se iau trei dimineața și trei seara, și atunci se face sub supraveghere medicală, pentru că e complicat să îi pui unui pacient în mană opt comprimate și să îi spui: înghițiți-le dumneavoastră! Trebuie să stai de vorbă cu pacientul și să îi explici. Pentru că e important să fie aderent la tratament”, a mai precizat dr. Maria Cerbu.

Comunicatul spitalului mai arată că medicamentul este inclus și în protocoalele terapeutice ale unor țari precum Japonia, India și China.

”România a anunțat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir, care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus”, conchide sursa citată.

Citește și:

   A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇