Medicamentele împotriva obezității ar putea fi adăugate pe lista tratamentelor esențiale

Medicamentele împotriva obezității ar putea fi adăugate pe lista tratamentelor esențiale

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea adăuga medicamentele împotriva obezității pe lista medicamentelor esențiale.

Aceasta este folosită pentru a ghida deciziile de achiziție ale guvernelor din țările cu venituri mici și medii, au declarat reprezentanții agenției ONU pentru Reuters.

Medicamentele care combat obezitatea ar putea fi incluse în premieră pe lista OMS. Specialiștii agenției vor analiza propunerea luna viitoare, iar lista actualizată a medicamentelor esențiale va fi publicată în septembrie.

ADVERTISING

Solicitarea de a lua în considerare medicamentele pentru obezitate a fost înaintată de trei medici și un cercetător din SUA. Totuși, unii experți în sănătate publică avertizează față de introducerea unor medicamente ca soluție la o afecțiune complexă care nu este încă pe deplin înțeleasă.

„Obezitatea este o problemă de sănătate din ce în ce mai importantă în multe țări. Medicamentele pentru tratamentul obezității reprezintă doar un aspect al gestionării, desigur, iar prevenirea este, de asemenea, crucială", a declarat un purtător de cuvânt al OMS.

ADVERTISING

Peste 650 de milioane de adulți din întreaga lume sunt obezi, mai mult decât triplu față de rata din 1975, iar aproximativ alte 1,3 miliarde sunt supraponderali, potrivit OMS. Majoritatea, 70%, trăiesc în țări cu venituri mici și medii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇