Anglia ar putea intra in lockdown de săptămâna viitoare, anunță presa din UK

Anglia ar putea intra in lockdown de săptămâna viitoare, anunță presa din UK

Premierul britanic ia în considerare un lockdown de o lună în Anglia și speră ca măsurile să poată fi relaxate până la Crăciun, relatează BBC.

Un nou ordin care să impună inchiderea oamenilor în case ar putea fi anunțat luni, ordin de la care vor fi exceptate școlile, colegiile și universitățile.

Valul doi vine cu un număr mai mare de decese

Documentele consultate de BBC sugerează că Marea Britanie urmărește o tendință de creștere a numărului deceselor, mult mai mare decât în primul val.

Numărul deceselor de COVID-19 ar putea ajunge la peste 4.000 pe zi, sugerează cel mai pesimist dintre modelele de anticipare a evoluției pandemiei pe teritoriul britanic.

ADVERTISING

Cifrele se bazează pe un scenariu în care autoritățile nu ar lua nicio măsură pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Majoritatea modelelor luate în considerare vorbesc, însă, de un vârf reprezentat de 2.000 de decese zilnic.

Vârful primului val în Marea Britanie a venit în primăvară cu un raport de peste 1.000 de decese pe zi.

Rata infectărilor crește la ora actuală în majoritatea țărilor europene, determinând liderii lor să ia în considerare noi forme de ”lockdown” în Belgia, Franța și Germania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scenariile prevăd un Crăciun sumbru

Documentele la care face referire BBC fac parte din documentația grupului de lucru desemnat de Boris Johnson să ofere diferite modele și scenarii în evoluția probabilă a pandemiei.

ADVERTISING

Toate scenariile prevăd că numărul cel mai mare de spitalizări va avea loc la jumătatea lui decembrie, iar numărul deceselor va atinge culmile la sfârșitul lui decembrie, înainte de a cunoaște o descreștere la începutul lui ianuarie.

Un alt document bazat pe predicțiile Sistemului Național de Sănătate (NHS) din 28 octombrie avertizează că spitalele vor fi complet ocupate până de Crăciun, iar sud-vestul și centrul Angliei vor fi primele zone care rămân fără locuri în spitale.

Surse guvernamentale recunosc că țara se află a un moment de răscruce.

Potrivit BBC, nu au fost luate decizii oficiale încă, însă Boris Johnson s-ar putea afla în situația de a lua decizia pe care a jurat ca o va evita cu orice preț.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇