Majoritatea cazurilor de Omicron din UE par a fi uşoare, anunță EMA

Majoritatea cazurilor de Omicron din UE par a fi uşoare, anunță EMA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat, joi, că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană par a fi „uşoare”,

Cazurile par să fie în cea mai mare parte uşoare, dar trebuie să adunăm mai multe dovezi pentru a determina dacă spectrul de gravitate al bolii cauzate de Omicron este diferit de cel al tuturor celorlalte variante care au circulat până acum”, a declarat Marco Cavaleri, şeful strategiei vaccinale a EMA, citat de AFP.

Varianta Omicron pare să aibă o rată de reinfectare mai ridicată pentru persoanele vindecate de boală sau vaccinate, dar să provoace simptome mai puţin severe, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

La rândul lor, companiile Pfizer şi BioNTech au insistat pe eficacitatea contra Omicron a vaccinului lor actual.

„În acest stadiu, nu dispunem de date suficiente despre impactul acestei variante asupra eficacităţii vaccinurilor aprobate, dar scrutăm în permanenţă orizontul pentru a strânge date în această privinţă”, a mai spus Cavaleri.

EMA a aprobat până acum patru vaccinuri, două tratamente cu anticorpi şi a dat autorizare de urgenţă pilulei dezvoltate de laboratorul Merck.

În plus, agenţia a anunţat recent că a început examinarea accelerată a vaccinului anti-COVID-19 al companiei franco-austriece Valneva, care utilizează o tehnologie mai clasică decât vaccinurile aprobate până acum în Uniunea Europeană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇